Eilen mietimme, mitä tekisimme taas kerran ruoaksi. Jotenkin tuntuu, että aina on 'sitä samaa' eli niitä helppoja ja nopeita, jotka voi tehdä vaikka toisella kädellä.  Tällä kertaa Mies sai inspiraation ja teimme pekoni-parsakaalipiirakkaa Quiche Lorrainen ohjetta mukaellen. 

Pohja on tehty ruisjauhoista (n 3 dl) ja speltistä (n. ½ dl), plus sopiva rasvalisäys (n. 150g voita).

Pekonit ruskistettiin ja laitettiin vuoan pohjalle

 

Pekonien päälle tulivat kevyesti keitetyt parsakaalit

 

Lopuksi vielä purkillinen kermaviiliä ja neljä kanista. Koko vuoka laitettiin uuniin, tosin me paistoimme tätä ehkä hetken kauemmin kuin olisi ollut hyvä. Kiertoilmassa 175 astetta ja noin viisi varttia voisi olla sopiva aika. 

Tässä on vielä vähän ruokaa jäljellä, jälkikasvukin tykkäsi kovasti. Seuraavana päivänä piirakka oli melkeinpä vielä parempaa kuin heti uunista otettuna.